Fi de l’Espectacle. Un missatge als barris des del nou cinema ocupat de Sant Andreu

No és en certa manera la imatge d’un cinema tancat, encara amb els dibuixos d’aquestes velles pel·lícules dels 90, amb totes aquestes butaques buides que contemplen el no-res d’una pantalla en blanc, una bona metàfora d’alguna cosa més general? No s’ha revelat la il·lusió d’una vida feliç a través del consum, del treball assalariat estable, i de la ciutadania de ple dret assegurada per l’Estat-nació, com un espectacle que s’acaba, que exclou i tanca la porta de les seves promeses a cada cop més i més persones?

Avui hem reobert aquest cinema que feia anys que estava abandonat, però no per a reiniciar cap espectacle. Hem pres aquest cinema per dotar d’espai a un projecte que no aspira a convertir-nos en espectadores de cap més farsa, sinó a esdevenir protagonistes de les nostres vides.

No volem continuar contemplant passivament el circ mediàtic de les declaracions simbòliques i televisades de la “nova esquerra” institucional, mentre al carrer no canvia res i els nostres condicions de vida continuen empitjorant. No volem ser les espectadores dels gestos simbòlics amb els que aquests “partits del canvi” oculten la seva pròpia impotència per a transformar res, la seva inevitable topada amb els límits estructurals d’un sistema corromput des de la base.

Volem dotar-nos de les eines i les armes necessàries per a construir barris i comunitats fortes, capaces dde defensar-se de les agressions del Capital contra les seves condicions de vida, capaces de construir formes de viure i satisfer les seves necessitats al marge i en contra de les relacions de dominació i opressió que caracteritzen la societat actual.

És per això que avui hem pres aquest espai (propietat de l’Ajuntament) i que no només no estem disposades a abandonar-lo, sinó que pensem anar molt més enllà. No volem tornar a la vida, un edifici, sinó tot Sant Andreu. Volem recuperar el Sant Andreu combatiu i ple de vida col·lectiva, aquest Palomar que avui sembla enterrat i acorralat entre La Maquinista i l’Heron City, i que no obstant continua bategant, punyint per tornar a sortir en els intersticis d’aquest enorme aparador que ha colonitzat barris i pobles sencers, i que rep el nom de marca Barcelona.

Aqui estem i aquí seguirem.

Per la Fi de l’Espectacle que ens governa. Per un Palomar viu,anticapitalista, autònom i feminista.

3 comentarios

 1. Bones,
  No es farà res més a partir del dia 05/04 ?
  M’agradaria posar-me en contacte amb algú que porti aquest espai. Que hauria de fer?

  Le gusta a 1 persona

 2. Us acabo de descobrir i cal dir que feu coses molt interessants… Faig la mateixa pregunta que l’Andrés: com posar-me en contacte amb vosaltres. Alguna película/documental més? I com són els tallers de costura?

  Me gusta

  1. Hola creisidelcony

   puedes ponerte en contacto con nosotros, escribiendonos al correo
   lacinetika@riseup.net

   o viniendo a la asamblea, que son todos los domingos a las 19H en la cinetika.

   taller de costura jueves de 17 a 19h

   para proponer actividades en la asamblea, gracias

   Me gusta

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: