30/06 Cinema documental: “Les costures de la pell”

Dijous 30 de juny a les 20h, acabem el mes amb el documental Les costures de la pell, del col·lectiu No Dust Films. Comptarem amb la presència dels directors de la pel·lícula amb qui podrem debatre i intercanviar reflexions i experiències.

La Bharathi i la Yamuna viuen a Bangalore, a l’Índia, i s’han passat la vida cosint per les grans multinacionals del sector tèxtil que omplen els armaris de mig món.
Com altres dones, han decidit no tenir por i lluitar per assolir un futur digne: s’han convertit en activistes de la Garment Labour Union; un sindicat tèxtil que està format només per dones que han pres consciència que l’únic camí per assolir unes condicions de treball justes passa per assumir una confrontació directa amb els seus patrons.
Que conquereixin els seus drets dependrà de la seva capacitat d’apoderar-se, aglutinar suports entre les treballadores i resistir la repressió dels poderosos. Com diu la Yamuna, “Els propietaris de les fàbriques són cinc o deu… però quantes som nosaltres? Milers i milers”.

Les grans multinacionals del tèxtil mundial han trobat al sud-est indi un paradís on situar bona part de la seva producció. Un sector de la població empobrida, majoritàriament femenina i desprotegida per la legislació hi treballa en condicions de precarietat extrema i confinament. Tot plegat, convé que no ho oblidem, confeccionant les samarretes que podem trobar a qualsevol botiga de la nostra ciutat.
Aquesta reflexió ens va colpejar amb tanta força que ja mai més no ens sentiríem aliens a la situació d’aquestes noies: nosaltres, en tant que consumidors d’aquesta roba, juguem un paper actiu en el seu patiment. Sense pensar-ho gaire, i amb més il·lusió que recursos, vam decidir involucrar-nos en la seva lluita que, com a consumidors dels productes que cusen, també és la nostra.

“Les Costures de la Pell” és un documental que té la voluntat d’explorar aquesta problemàtica. I vol fer-ho assumint d’entrada que el nostre model de societat i consum té la seva contrapartida a l’altra banda d’un món globalitzat.

 

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: