06/10 Cinema documental i xerrada: “Reportaje del movimiento revolucionario en Barcelona”

La projecció d’aquest dijous 6 d’octubre, a les 20h, té un caràcter especial. Posem en pantalla gran dos documentals rodats en el període revolucionari de la guerra civil: Reportaje del movimiento revolucionario en Barcelona y Barcelona trabaja para el frente. Confeccionats per Mateo Santos, periodista, cineasta i intel·lectual que va posar tot el seu empeny en crear un cinema popular guiat per l’ideal anarquista, mostren de primera mà aconteixements extraordinaris. L’activitat estarà presentada per la historiadora Pau Martínez Muñoz, autora del llibre Mateo Santos. Cine y anarquismo.

Reportaje del movimiento revolucionario en Barcelona reuneix imatges preses per aficionats en els primers moments de la reorganització de la societat, una vegada esclafat l’intent de cop d’Estat feixista, en els dies que van del 19 al 24 de juliol de 1936. A aquestes filmacions se li afegeixen representacions dramatitzades que donen coherència al conjunt.

Per la seva banda, Barcelona trabaja para el frente, es tracta ja d’un encàrrec del Comité Central de Abastos, qui gestionava la distribució de queviures amb anterioritat a la represa de poder de la Generalitat de mà de la influència estalinista. És per aquesta raó que no va arribar a ser emès en el seu moment, doncs mostrava una organització incòmoda al nou poder. Mateo Santos va filmar un tercer documental en aquella època, Forjando la victoria (1937), que continua desaparegut.

mateo_santos_redes

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: