26/01 Cinema documental i xerrada: «Economia col·lectiva»

Dijous 26 de gener a les 20h projectarem el documental Economia col·lectiva. L’última revolució d’Europa (2014), presentat per la seva directora, Eulàlia Comas, i l’historiador Agustí Guillamón. Economia col·lectiva aprofundeix en un fet històric recent i poc conegut: l’expropiació i la gestió obrera del 80% de les indústries i serveis a Catalunya entre 1936 i 39. És una de les transformacions més radicals -d’arrel- i innovadores del segle XX. Entrada lliure.

Catalunya, juliol de 1936. L’alçament feixista del general Francisco Franco fracassa a Barcelona en topar-se amb una classe obrera organitzada majoritàriament dins el moviment llibertari. Homes i dones, amb les armes preses a les forces d’ordre, fan recular l’exèrcit i aprofiten el buit de poder que genera aquesta situació per posar en pràctica els seus somnis.

La revolució, esperança dels més desfavorits, esclata. Els treballadors i treballadores, majoritàriament anarcosindicalistes, assumeixen la gestió i la direcció d’entre el 70 i el 80% de les indústries i serveis del país. S’organitzen horitzontalment. Creen un sistema de prestacions socials. Fan possible una de les transformacions socials i econòmiques més radicals del segle XX. És l’última revolució d’Europa.

economiaCollectiva cinetika WEB.jpg

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: