Comunicat primer aniversari de “La Cinètika”

Primer aniversari de “La Cinètika”

Sembla que va ser ahir quan, el 2 d’abril de l’any passat, vam irrompre per la força en aquesta propietat abandonada des de feia anys…

 
… però aquest moment més visible no va sorgir del no-res. De la mateixa manera que una planta creix després d’haver germinat la seva llavor, “La Cinètika” va ser possible després de mesos d’intenses assemblees prèvies a l’okupació d’aquest espai.

 
Només reobrir les portes dels antics cinemes “Lauren Sant Andreu”, el nou espai alliberat “La Cinètika” es va inundar de vida en una incansable marea humana de veïnes, curioses i moltes altres companyes que, escombra en mà, es van disposar a netejar i posar a punt l’espai per a les jornades de presentació que van tenir lloc.

 
Des d’aquest llunyà cap de setmana, el projecte per un espai “autònom, feminista i anticapitalista” ha anat prenent forma real. Taller rere taller, netejant sala rere sala, habilitant lavabo rere lavabo i aprenent a organitzar-nos assemblea rere assemblea…, hem tingut el privilegi de gaudir d’un enriquidor procés d’aprenentatge i creixement col·lectiu, en la cultura de l’autonomia i el feminisme.

 
Un espai d’aquestes característiques, on abans només hi eren les runes de l’espectacle capitalista, és possible gràcies a l’esforç i la constància de totes les persones que formen “La Cinètika”.

 
De la mateixa manera que nosaltres ens “empoderem” i infringim la llei per iniciar aquest projecte, no van trigar a aparèixer els qui van buscar frustrar-lo…

 
…El dilluns posterior a la inauguració de “La Cinètika”, des de l’Ajuntament de Barcelona (propietari del sòl) a través d’un escrit explica a les entitats bancàries, que ostenten el dret de superfície (després d’assumir el deute de Cinemes Lauren), com poden denunciar-nos.
Dos d’elles, BBVA i l’Institut Català de Finances, tot seguit ens van denunciar. Posteriorment, els mossos van identificar a una persona que es trobava fora del centre social, la qual va ser jutjada i absolta.

 
A causa de la recent reforma del codi penal, els processos per usurpació (okupació) han passat a ser delicte lleu, sent més ràpids, al no haver-hi fase d’instrucció abans de la data de judici. Això es tradueix en que: d’haver estat condemnades, s’hauria dictaminat un desallotjament del centre social aproximadament dues setmanes després, en un procés que hauria durat amb prou feines un mes i mig.

 
Volem fer pública tota aquesta informació per evidenciar una sèrie de qüestions:

 
– la covard ofensiva per part de l’ajuntament,que va incitar a les entitats en possessió del dret de superfície, a denunciar-nos.

 
– l’ofensiva que viu actualment el moviment per l’okupació, a nivell estatal amb les diferents
reformes de lleis sobre aquest tema, com la reforma aprovada recentment, referent al judici civil.

 
Actualment no ens trobem en cap procés judicial, la qual cosa no significa que en un futur l’ajuntament o les entitats financeres no emprenguin un procés administratiu o civil per desallotjar-nos. Nosaltres estarem encantades de no fer-li-ho possible.

 
Malgrat els seus esforços per destruir els nostres projectes…

 
…nosaltres seguim treballant dur, dia a dia, per teixir comunitats més fortes i organitzades amb les quals fer front a les agressions del capital. Barris, on el suport mutu i la solidaritat inundin les nostres vides.

 
Gràcies a totes les persones que feu això possible,
“La Cinètika”
Assemblea de gestió de l’espai.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: