21/04 Conversa entorn el paper de les dones als grups autònoms de la transacció

El proper divendres 21 d’abril a les 19h, a la biblioteca crítica de La Cinètika El Sotrac, ens acompanyarà la Irene Cardona, autora del llibre Aproximació al paper de les dones dins els Grups Autònoms de la Transacció (Descontrol, 2015). A través del seu estudi i de l’aportació d’altres companyes, podrem conversar sobre les diferents experiències que van viure aquestes dones. Tot assenyalant aquelles violències i relats que no apareixen a la majoria d’estudis elaborats fins al moment sobre els Grups Autònoms d’aquella època.

El llibre parteix de la perspectiva de l’epistemologia feminista. Tracta de reflexionar sobre les experiències de set dones en diferents grups, com el MIL (Moviment d’Alliberament Ibèric), l’OLLA (Organització de Lluita Armada), el FAC (Front d’Alliberament Català o Front d’Alliberament de Catalunya), així com d’altres grups que van desenvolupar la seva acció entre Catalunya i Madrid.

Cada relat esdevé una història personal on s’expliquen l’origen familiar de cadascuna de les protagonistes, les vivències en l’acció en els grups, la invisibilització de la majoria d’elles pels homes del grups, les tasques de les quals s’encarregaven… Parlen també sobre com van afrontar la posterior repressió, quina repercussió va tenir a la seva vida i com construeixen a l’actualitat el relat sobre aquells anys, quin anàlisi en fan… És durant aquest estudi que moltes d’elles tornen a parlar després de molts anys sobre aquella època. Així doncs, la mateixa investigació, amb les entrevistes a cadascuna d’elles, esdevé un procés de construcció d’una memòria personal que, sense cap mena de dubte, necessitem incorporar com a memòria col·lectiva.

 

paperdones-web

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: