10/08 Cinema: “Saturday Night and Sunday Morning”

Dijous 10 d’agost a les 20h projectem la pel·lícula de Karel Reisz Saturday Night and Sunday Morning (1960), basada en el llibre de mateix títol d’Alan Sillitoe, que també en signa el guió cinematogràfic. És un drama social de la classe obrera industrial britànica, exponent paradigmàtic del Free Cinema i considerat un clàssic imprescindible del cinema. Crítica demolidora del poder corruptor del capitalisme. Versió original subtitulada. Entrada lliure.

Arthur Seaton és un jove obrer metal·lúrgic, rebel però falt d’ètica. Du una existència buida amb l’única esperança d’arribar al cap de setmana per poder atipar el seu cos d’alcohol. Manté una relació conflictiva amb la dona d’un company de feina fins que s’enamora d’una altra noia. Poc a poc anirà qüestionant la seva forma de vida i els seus valors. Cap a on conduir tota la seva ràbia…

«Jo encara tinc pebrots, no com la majoria de la gent. L’únic que sé és que no vull acabar com el meu pare i la meua mare. Tenen un televisor i viuen tranquils, però estan ben morts per dins. No dic que ells en tinguin la culpa. Els han organitzat la vida i qualsevol podria manipular-los amb una mà com si fossin un parell d’ovelles. A la vida hi ha més coses que les que tenen els meus pares.»

saturdaynightsundaymorning WEB

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: