14/12 Cinema documental: “COPEL: Una historia de rebeldía y dignidad”

Dijous 14 de desembre a les 20h tornem a projectar el documental COPEL: Una historia de rebeldía y dignidad. L’èxit de la presentació el passat 28 d’octubre va deixar fora molta gent que ja no cabia a la sala, així que tornem a passar-lo. Aquesta vegada comptarem amb la participació d’Iñaki Rivera (professor de Dret Penal a la UB i director de l’OSPDH) i en Daniel Pont (membre fundador de la COPEL). Entrada lliure, aforament limitat.

A la mort de Franco, la democratització del règim dictatorial no és atorgada amb gràcia des de dalt, sinó forçada des d’avall per multitud de moviments reivindicatius que, començant per les vagues salvatges organitzades en assemblea, conceben la democràcia a la seva manera. L’amnistia de les preses polítiques, per exemple, no s’aconsegueix sinó després de vàries onades de mobilitzacions al carrer, en enfrontament permanent amb la policia i patint un bon nombre de morts.

Tot i així, els grans oblidats i oblidades de la transició van ser els presos i preses socials, a pesar d’haver-se mobilitzat també de manera espontània i auto-organitzada reivindicant l’amnistia. En el context d’aquesta lluita va sorgir la Coordinadora de Presos En Lluita (COPEL), organització horitzontal i assembleària mitjançant la qual van prendre la paraula aquelles persones que mai l’havien tingut. Van aconseguir ser un maldecap per l’Estat durant més de dos anys i van posar al descobert la injustícia i inhumanitat fonamental de la màquina social punitiva.

COPELCinetikaWEB

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: