15/12 Cinema: “Millenium I: Los hombres que odiaban a las mujeres”

Divendres 15 de desembre a les 19:30h projectem la primera pel·lícula de la trilogia Millenium. Los hombres que odiaban a las mujeres. Entrada lliure. I després BoCaos, el sopador vegà de cada semana.

Els homes que no estimaven les dones (Män som hatar kvinnor, en suec) és una novel·la del periodista i escriptor suec Stieg Larsson, publicada pòstumament. Va ser duta al cinema sota el mateix títol, dirigida per Niels Arden Oplev i estrenada el febrer de 2009.

Es tracta d’una novel·la negra amb elements de corrupció política, espionatge industrial, intrigues familiars, secrets i mentides. És el primer llibre de la trilogia Millennium, que continua amb La noia que somiava un llumí i un bidó de gasolina i La reina al palau dels corrents d’aire. L’autor va entregar les tres novel·les alhora a la seva editora, tres mesos abans de morir d’una sobtada crisi cardíaca, el 2004, i no va conèixer l’èxit que ha tingut la seva obra. El 2005 es va publicar per primera vegada en suec i el 2008 per primera vegada en català. En català se n’han fet catorze edicions des de maig del 2008 fins al juliol del 2009. La traducció va ser feta per n’Alexandre Gombau Arnau i na Núria Vives Colom.

La Harriet Vanger era una adolescent quan va desaparèixer fa quaranta anys a la petita illa de Hedeby, propietat de la família Vanger. Ho va fer un dia especial, el de les festes del poble i de la reunió anual de la seva família, molt mal avinguda. A més, aquell dia va haver-hi un incident que va deixar l’illa incomunicada amb el continent. En Henrik Vanger, oncle-avi de la Harriet, que era la nineta dels seus ulls, contracta el periodista de la petita revista econòmica Millennium Mikael Blomkvist perquè trobi el seu assassí, doncs està convençut que l’autor del crim és algun membre de la família i vol descobrir-lo abans de morir. En els seus camins es creua l’eficient Lisbeth Salander, una jove amb els seus propis problemes.

 

milleniumIbaja.jpg

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: