29/12 Cinema: “The Godfather”

Divendres 29 de desembre a les 19:30h projectem The Godfather (1972), primera entrega de la clàssica trilogia de Francis Ford Coppola sobre la màfia italo-americana. I després, com cada setmana, el sopador vegà BoCaos. Versió original subtitulada. Entrada lliure.

El Padrí (títol original en anglès The Godfather) és una pel·lícula de Francis Ford Coppola, feta als Estats Units el 1972. Està inspirada en el llibre homònim de Mario Puzo, qui també en va fer el guió. Pel·lícula amb molts intèrprets, cal destacar-ne Marlon Brando en el paper de Vito Corleone, “el Padrí”; també Al Pacino, James Caan, Richard Castellano i Robert Duvall, entre altres. Juntament amb les seves dues seqüeles, ha estat considerada la millor trilogia de tots els temps.

Pel·lícula basada en el llibre, del mateix nom, de Mario Puzo. Va ser la primera d’una trilogia completada per El Padrí II (1974) i El Padrí III (1990). Guanyadora de tres Oscar el 1973, a la millor pel·lícula, millor guió de Mario Puzo i Francis Ford Coppola i millor actor per Marlon Brando.

Presenta un retrat precís i profund d’una època i un ambient, però sobretot és una crítica subreptícia a la societat nord-americana, les relacions intrafamiliars, la pràctica política i els seus esquemes morals tractats subtilment com rerefons del guió mitjançant temàtiques relatives al món de la màfia, la immigració, la relació de parella, els sistemes de dominació familiars, la violència criminal i la seva associació política.

Part de l’atractiu visual i estilístic de l’obra consisteixi en la interpretació de la figura de Michael Corleone. En la seqüència inicial de la pel·lícula Michael se’ns presenta amb rostre angelical, fins i tot Coppola empra filtres especials que reduïxen les seves arrugues i combinats amb la il·luminació i el maquillatge ens ensenyen un Michael molt més jove, tot just abandonada l’adolescència. El brutal canvi que s’opera en la seva ànima quan assumeix l’herència de sang dels Corleone es reflecteix també en el seu rostre, que en l’última escena és ja la d’un home madur, complex, que mira directament als ulls i menteix amb tot el seu cor.

 

GODFATHERBAJA.jpg

 

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: