08/03 Cinema documental feminista i debat posterior: “¡Cuidado, resbala!”

Dijous 8 de març a les 20h projectem el documental ¡Cuidado, resbala!, un projecte del Círculo de Mujeres de Málaga sobre l’invisibilitzat món del treball reproductiu i de cures. Tracta de respondre a les preguntes sobre qui realitza aquestes feines, com es valoren, com de necessàries són, què ens aporten i què sostenen. Entrada lliure.

Com a punt de partida, s’analitzen les condicions de les treballadores de la llar a partir dels propis relats de les dones i la vergonyosa legislació vigent que regula les seves condicions laborals, per passar després a abordar l’organització social del sistema de cures. El documental recull reflexions de sociòlogues, antropòlogues, advocades, etcétera; i les històries de vida i recorreguts que mostren per una banda, com pot ser d’injust i pervers aquest sistema i per una altra, les noves maneres d’organitzar-se que ja són , que ja existeixen i que parlen de la presència i d’altres formes de relacionar-se i viure. Les barricades de la consciència, des de l’aquí i des de l’ara.

Los cuidados son una necesidad de todas las personas, en todos los momentos de la vida, aunque se piensa que solamente necesitan cuidados las personas dependientes. Sin cuidados no hay vida, y sin vida no hay política, ni mercados, ni deuda externa, ni crisis… absolutamente nada. […] ¿Cómo se organiza actualmente la sociedad para dar respuesta a las necesidades de cuidados ?

cuidado resbala con hora

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: