29/03 Cinema: “Le jeune Karl Marx”

Aquest dijous 29 de març a les 20h projectem la pel·lícula Le jeune Karl Marx (2017) de Raoul Peck. Un recorregut per l’època de lluita, persecució política i exili en que Marx i la seva companya Jenny coneixeran a Friedrich Engels amb qui elaborarà el Manifest Comunista. Versió original subtitulada. Entrada lliure.

És una història apassionant, com totes les que se succeeixen en qualsevol impuls revolucionari. Aquesta, però, té la particularitat de mostrar el període de gestació d’una de les teories crítiques emancipatòries més influents. Uns joves d’origen petit-burgés, colpits per la misèria de la classe treballadora, posaran tota la seva empenta en declarar la guerra al capitalisme.

Estamos pues, con este film, ante la creación inicial de un pensamiento crítico y de una afirmación comunista que posteriormente el “marxismo” convertirá en ideología. La crítica radical al Estado —«la existencia del Estado y la existencia de la esclavitud son inseparables» escribía Marx en 1844— convertida por sus epígonos en ideología totalitaria.

CARTEL DEFINITIVO el jove marx color

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: