15/11/2018 Cinema: “Salvatore Giuliano”

Dijous 15 de novembre a les 20h projectem el film Salvatore Giuliano (1962) dirigit per Francesco Rosi. És una pel·lícula neo-realista en format de fals documental que ressegueix la història del famós bandit sicilià Salvatore Giuliano. Versió original subtitulada. Entrada lliure.

Juliol de 1950. El cadàver del bandit sicilià Salvatore Giuliano és descobert a la cort d’una casa de Castelvetrano. Un comissari hi aixeca una breu diligència de comprovació, els periodistes recullen algunes informacions. Més tard, el seu cos és exposat a Montelepre, el seu municipi natal; la multitud va a vetllar-lo, la seva mare el plora…

A través d’una sèrie d’escenes fragmentades, molt sovint inserides en flash-back, la pel·lícula es proposa d’elucidar el context històric, social i polític en el qual s’inscriu aquest crim: es remunta al compromís independentista de Giuliano el 1945, després assistim sobretot a la matança de l’1 de maig de 1947 en què els homes de Giuliano obren foc sobre manifestants socialistes a Portella delle Ginestre i al llarg procés de Viterbo de 1950 on els interrogatoris convergeixen cap a la persona de Gaspare Pisciotta, tinent de Giuliano, sospitós d’haver-lo traït i haver assassinat.

salvatore color def

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: