24/01/19 Trobada de col·lectius “L’habitatge per a qui l’habita”

Aquest dijous 24 de gener a les 18h tindrà lloc a La Cinètika una trobada de col·lectius en el que companyes de l’Obra Social Barcelona presentaran l’Informe sobre l’okupació d’habitatge buit a Catalunya; des de Roma una companya de l’Observatori de la Ciutat Global presentarà un informe sobre l’okupació col·lectiva d’habitatges buits a Roma i el Sindicat d’Habitatge de Sant Andreu compartirà una memòria d’activitats amb motiu del primer aniversari.

Tant l’informe d’Obra Social com el de la companya apunten a contribuir a la desestigmatització de l’okupació tot omplint de contingut les xifres mitjançant relats i experiències de vida d’aquelles que han col·laborat compartint les seves històries; a la comprensió de què implica i què comporta l’okupació en el dia a dia des de la subjectivitat i experiències narrades per les persones participants.

El rerefons de tots dos informes però, apunta també a la denúncia d’una realitat que se’ns fa insostenible, i no és pas la de l’okupació, sinó la de les condicions en les que cada vegada més persones ens veiem obligades a viure. Dia rere dia veiem com les conseqüències d’aquest sistema que pretén lucrar-se a costa de les nostres necessitats més bàsiques són cada vegada més evidents: Increment de la precarietat laboral, especulació immobiliària, manca d’alternatives habitacionals i solucions per part de l’administració en tots els seus nivells; i no només a nivell estatal, ja que una setmana rere l’altre veiem com les persones ens trobem amb la precarietat, la humiliació i marginació davant uns serveis socials col·lapsats, insuficients o que miren cap a una altra banda. Empreses privades que es lucren amb l’accés a uns serveis tan bàsics com l’aigua o la llum o el gas, portant a situacions de misèria i exclusió que posen en risc la vida.

Des del Sotrac (biblioteca crítica de La Cinètika) us convidem a participar en aquesta trobada de col·lectius en la qual esperem es produeixi un agradable debat. Trobem imprescindible compartir espais i estratègies col·lectives per trencar amb el sentiment d’impotència, aïllament i passivitat. Només amb solidaritat i lluita aconseguirem fer front a aquest sistema que especula amb les nostres vides!

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: