18/04/19 Cinema documental: “Prenez garde à la peinture… Et à Francis Picabia!”

Dijous 18 a les 20h del vespre projectem el documental Prenez garde à la peinture… Et à Francis Picabia! (Tingueu cura de la pintura… i d’en Francis Picabia!, 2018) amb la participació del seu realitzador, Rémy Ricordeau. Un film centrat en la figura del genial pintor surrealista, avantguardista i llibertari. Versió original subtitulada. Entrada lliure.

Després d’haver decretat junt al seu amic Marcel Duchamp la mort de l’art, Picabia va esdevenir un referent ineludible per a tota persona interessada per la història de l’art modern i la seva relació amb la llibertat.

«Tenim el cap rodó per a que les idees circulin», afirmava. Convé prendre’s el seu humor seriosament: en efecte, la coherència de la seva actitud roman en la seva insaciable curiositat i el seu gust immoderat pel joc i la velocitat, aquesta desesperada set de viure que no s’acomoda en cap conformisme ni cap altra norma que la del desig d’experimentar-ho tot.

Si, per altra banda, va ser escriptor, poeta i apassionat pels automòbils, en tots aquests excessos la vida li semblava preferible a la seva pròpia obra; i el joc de les passions preferible a la morbidesa dels dogmatismes.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: