Què és La Cinètika?

La Cinètika és un cinema okupat, anticapitalista, autònom i feminista ubicat a Rambla Fabra i Puig 28, al barri de Sant Andreu de Palomar.

L’okupació es va dur a terme al 2016. Des d’aleshores hem treballat per donar vida a un espai que estava abandonat i ara mateix s’hi fan desenes d’activitats setmanals, apart, es generen alternatives a l’oci consumista mitjançant acords que es prenen a les assemblees de forma horitzontal. Volem continuar sent autònomes, ampliar la participació i implicació, i aprofundir en la nostra pròpia autogestió.

Els canals pels quals fem difusió de les nostres activitats son els següents:

Les activitats són obertes a tothom, us hi esperem!


Bases de funcionament de La Cinètika


Si vols participar de la gestió de l’espai com a individualitat, o vols desenvolupar algun projecte dins d’aquest espai, aquestes són les bases de mínims sobre les quals treballem:

– L’espai treballa sobre una base llibertària: és un espai autònom a les institucions (sense subvencions, ni pactes amb l’Ajuntament), autogestionat, assembleari (funcionant per consens o adhesions, no per votacions i majories), horitzontal, i que per preservar la seva autonomia veta la participació a la asamblea a militants de partits polítics o persones amb càrrecs institucionals de representació política, no formant part de l’assemblea col·lectius politics, sinó individualitats i projectes.

– És un espai feminista, sense cap mena de tolerància davant qualsevol tipus d’agressió, (especialment la violència masclista), que afavoreix la creació de grups no mixtos, i que vol posar la màxima atenció a l’aspecte del gènere en les relacions entre les persones que participin de l’espai.

– És un espai lliure de drogues, d’alcohol i de fum.

– És un espai on no es serveix menjar d’origen animal i que fomenta la participació antiespecista.

– És un espai orientat a projectes, tallers i activitats que afrontin problemàtiques i necessitats del barri, per exemple: salut (física, mental), habitatge, esport, oci no consumista i sa, alimentació, transport, etc. Aquests projectes funcionarien com a unitats autònomes, amb legitimitat per decidir sobre els aspectes relatius a les seves activitats (sempre respectant els mínims abans mencionats).

– És un espai que s’organitza en una assemblea de gestió, formada per les individualitats interessades en mantenir l’espai, on a cada reunió hi ha de participar al menys una persona delegada per cada projecte.

Si estàs d’acord en treballar sobre aquestes bases de mínims, et donem la benvinguda al projecte!


Com proposar una activitat


Per a col·lectius o individualitats interessades en proposar activitats puntuals o de continuitat, si us plau, visita l’apartat de la web Proposta d’activitats, allà s’hi detalla la informació sobre com procedir.

8 comentaris

  1. […] Sobre la Cinétika: https://lacinetika.wordpress.com/acerca-de/ […]

    M'agrada

  2. […] la Cinetika. Fabra i Puig, 32. Metro <L1> Fabra i […]

    M'agrada

  3. Estem interessats en projectar “Tupac Amaru Algo está cambiando” com ho podríem fer?, salutacions cordials…Link https://www.youtube.com/watch?v=LiBjj_Jl7GY

    M'agrada

    1. Hola sergio

      puedes pasarte cualquier domingo a las 19H por la cinetika y te explicamos como funciona para proyectar.

      un saludo, cualquier cosa escribenos a
      lacinetika@riseup.net

      gracias!

      M'agrada

  4. Este domingo 25 estaréis? a la 19Hs.

    M'agrada

  5. Nos vemos entonces, hasta la vista…!!!

    M'agrada

Deixa un comentari