CARTELLERA | Maig

Dilluns 6 de maig a les 19.30 Proyecciones Grieta, projectarà el documental “Jo, un negre”, de 1958. 70 minuts de durada, dirigida pel francès Jean Rouch

Cada dia, joves similars als personatges d’aquest film arriben a les ciutats d’Àfrica. Han abandonat l’escola i l’entorn familiar per intentar entrar en el món modern. No saben fer res i fan de tot. És una de les malalties de les noves ciutats africanes, la joventut sense ocupació. Aquesta joventut, enclavada entre la tradició i el maquinismo, entre l’Islam i l’alcohol, no ha renunciat a les seves creences, però és seduïda pels ídols moderns del boxa i del cinema. Durant 6 mesos s’ha seguit a un petit grup de joves emigrants de Níger en Treichville, suburbi de Abidjan, capital de Costa d’Ivori. Se’ls va proposar rodar un film on interpretessin el seu propi paper, on tinguessin el dret de fer i dir el que volguessin.


Dilluns 13 de maig a les 19.30 Proyecciones Grieta, projectarà la pel·lícula “Sense sostre, ni llei” de 1985. 105 minuts de durada, dirigida per Agnès Varda.

Sense sostre ni llei, és un film que narra la crònica dels últims dies de vida de Mona Bergeron (impressionant treball de Sandrine Bonnaire), una autèntica _outsider_ que deambula per un escenari agrest habitat per éssers instal·lats en la insatisfacció permanent. La protagonista que vivia com una rodamón, va ser trobada morta. La pel·lícula mostra en flashback els seus últims mesos de vida, el seu desarrelament social i les seves relacions amb la gent que va conèixer.


Dilluns 20 de maig a les 19.30 Proyecciones Grieta, passarà la pel·lícula “La Felicidad” de 1965. 80 minuts de durada, escrita i dirigida per Agnès Varda

Protagonitzada per Jane Birkin i el fill de la mateixa Agnès Varda com un adolescent, el guió va ser escrit per Varda basat en una història de Jane Birkin. La pel·lícula es pot categoritzar com del gènere del retrat i narra d’una manera molt delicada la història d’una dona d’uns quaranta anys que s’enamora d’un adolescent que està boig per un videojoc. El film intenta acostar-se als adolescents de l’època, més aviat des de l’empatia i la simpatia com a éssers humans, per ser tractats amb dignitat més que des de la visió adulta convencional.


Dilluns 27 de maig a les 19.30 Projeccions Grieta projectarà la pel·lícula ficció/documental “La piràmide humana” de 1961. 90 minuts de durada, dirigida pel francès Jean Rouch

El film explica la història de l’arribada d’una nova alumna, Nadine en un Liceu de la Costa d’Ivori. Aquest és el punt de partida d’una anàlisi de les relacions interraciales en un Liceu de Abidján (Costa d’Ivori).
El documental ficció el que fa és reunir els alumnes que interpreten el seu propi personatge en una “ficció” que es desenvolupa a través de les noves relacions entre blancs i negres, escenificant els llaços d’amistat i les relacions sentimentals, conversant sobre les seves maneres de relacionar-se i sobre el racisme entre ells.

Anuncios
A %d blogueros les gusta esto: