CARTELLERA | Març

Març de lluita, memòria i sororitat al cinema de La Cinètika. De nou, tenim un documental presentat per les seves realitzadores i un munt de pel·lícules interessants, entretingudes i necessàries. El dia 8, a més, hi haurà sessió doble amb peli infantil a la tarda, que anunciarem aviat. Aquí podeu consultar la imprescindible programació regular dels dijous i divendres. Altres activitats esporàdiques s’aniran anunciant al blog. Versió original subtitulada, excepte on sigui indicat. Entrada lliure, sempre.Divendres 01 — 19:30h
Ponyo en el acantilado. Hayao Miyazaki, Japó, 2008
La Ponyo és una divertida criatura marina que fa amistat amb en Sosuke, un noiet de cinc anys molt especial. Aquesta relació la farà voler apropar-se a la vida humana. [en versió doblada]

Dijous 07 — 20h
Cléo de 5 à 7. Agnès Varda. França, 1962
Aquesta història comença a les 5 de la tarda del 22 de juny, amb una jove i frívola cantant, Florence Cléo Victoire, que ha d’esperar fins a les 7 per a saber els resultats d’una prova mèdica que confirmarà una possible diagnosi (de càncer).

Divendres 08 — 19:30h
Thelma & Louise. Ridley Scott. EUA, 1991
Una excursió de cap de setmana de dues dones lliures es transforma en una fugida a través dels Estats Units en la que van enfrontant-se a tot un sistema patriarcal que les vol submises.

Dijous 14 — 20h
Un condamné à mort s’est échappé. Robert Bresson. França, 1957
Abril de 1943. Fontaine, un jove de 27 anys, membre de la Resistència francesa antifeixista que lluita contra l’ocupació nazi, és arrestat i conduït a la Gestapo per ser interrogat.

Divendres 15 — 19:30h
I, Tonya. Craig Gillespie. EUA, 2017
La Tonya Harding va ser una patinadora artística famosa. Sospitosa d’haver participat en l’agressió de la seva rival Nancy Kerrigan va ser exclosa de la federació americana del patinatge i va posar fi a la seva carrera. Aquesta és la seva història.

Dijous 21 — 20h
Das schweigende Klassenzimmer. Lars Kraume. Alemanya, 2018
Dos estudiants de l’Alemanya oriental s’assabenten, durant una escapada al Berlin occidental, de la revolta de la població hongaresa contra el control rus. De tornada a la seva escola, iniciaran una protesta simbòlica que els enfrontarà a les autoritats.

Divendres 22 — 20h
The Tale. Jennifer Fox. EUA, 2018
Un exercici autobiogràfic d’exploració del cas d’abús sexual patit a l’adolescència. La directora ens explica la seva història, enterrada i amagada durant anys, en una obra dura i necessària.

Dijous 28 — 20h
Cada quinze dies. Laura Huguet i Joan Tisminetzky. Catalunya, 2018
Les realitzadores ens presentaran el documental. El Carlos, que pateix ceguera i sordera, visita la seva filla Paula cada quinze dies. Enfrontant les barreres que es troba, aconsegueix establir una relació forta amb la noia adolescent.

Divendres 29 — 19:30h
Mustang. Deniz Gamze Ergüven. Turquia, 2015
A un remot poble de Turquia, cinc joves germanes viuen juntes amb la seva àvia. La societat local, repressiva i marcadament patriarcal, no les hi fa la vida gens fàcil. Les germanes hauran de lluitar constantment per defensar la seva llibertat.

Anuncios
A %d blogueros les gusta esto: